Самолетни билети с Air France

Редовна Авиокомпания

Самолетни билети с Air France

Редовна Авиокомпания

Авиокомпания Air France

Авиокомпания Air France

Условия при резервация на самолетен билет с Air France

Air France предлага микс от няколко класи на обслужване на своите самолети при междуконтинентални полети: La Première (select aircraft), Business, Premium Economy and Economy. 

В първа класа има човек, който приема багажа Ви и се грижи той да стигне до самолета, а Вие от своя страна продължавате към чекирането в специален салон. Там можете да гледате телевизия, да четете пресата, да отпочинете и други. Седалките в самолетите падат до 180 градуса като всяка от тях е снабдена с екран, на който можете да гледате филми, да слушате музика или да избирате от огромна колекция от игри. Получавате одеало и възглавница за по-голямо удобство. 

Пътниците в бизнес класа могат да се чекират на специално обособено гише. Седалките там също се разпъват и предлагат удобство близко до това в първа класа. 

Premium Economy класата се намира точно зад бизнес класата. Клиентите получават възможността да носят два куфара, достъп до салоните на Air France. 

В икономична класа на полетите в Европа (а също и от Европа до Мароко, Тунис, Алжир или Израел) пътниците имат право на един брой чекиран багаж, който трябва да е с тегло до 23 кг. Полетите извън Европа имат различни изисквания, които варират според конкретната дестинация.

Air France предлага система за забавления с голям избор от филми, музика, игри и други. Филмите могат да бъдат гледани на английски, испански или френски. Някои филми са достъпни и на китайски, японски, хинди и корейски. В момента Air France и KLM експериментират с Wi-Fi на борда на някои от своите самолети. 

Салоните на Air France са известни като “Le Salon” и са отворени за първа, бизнес, премиум икономи класите. В тях се предлага бюфет и напитки, международни вестници, безплатен интернет, компютри с интернет достъп, стаи за отдих, душове и спа. В цял свят Air France и Skyteam имат 530 салона в 300 международни летища на всеки континент, с изключение на Антарктида.

Изисквания за Багаж на Air France

В цената на самолетния билет на Air France са включени ръчен и регистриран багаж, като ограниченията са различни в зависимост от спецификата на Вашето пътуване. Като цяло, размерите на ръчния багаж не трябва да надвишават 55x35x25 см, като в икономична класа имате право на 1 брой до 12 кг, а в бизнес – на 2 броя с общо тегло до 18 кг. В допълнение можете да носите лаптоп, палто или одеало, чадър.

Регистрираният багаж е 1 бр. до 23 кг за икономична, 2 броя до 23 кг за премиум икономична, 2 бр. до 32 кг за бизнес и 3 бр. до 32 кг за La Premiere (първа) класа. 

*Винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Информация за авиокомпания Air France

Air France е френската национална авиокомпания, част от Air France-KLM Group и един от основателите на авиационния алианс SkyTeam. Авиокомпанията е създадена на 7-ми октомври 1933 г. след сливането на пет местни авиопревозвача. През 2003 г. Air France се обединява с холандската авиокомпания KLM.

По-голямата част от международните полети на Air France се извършват от летище Шарл де Гол в Париж. Компанията предлага самолетни билети до дестинации на всички континенти, както и до отвъдокеанските френски територии. Air France извършва полети до 345 града в 85 страни. Има над 102 000 служители.

Флотилия на Air France

Флотът на Air France към края на 2019 год. се състои от 224 самолета със средна възраст 13,8 години.  Air France-KLM непрекъснато инвестира в нови самолети. Модерният флот предлага на пътниците комфорт, като в същото време прави значителни икономии на гориво, за да изпълни своите корпоративни ангажименти за устойчивост чрез намаляване на емисиите на парникови газове и шумовото замърсяване.

Airbus A380

Airbus A350-900

Airbus A340-300

Airbus A330-200

Boeing 787-9

Boeing 777-300

Boeing 777-200

Airbus A321

Airbus A320

Airbus A319

Airbus A318

Embraer E190

Embraer E170

Embraer erj 145

Bombardier CRJ 1000

Bombardier CRJ 700

ATR 72-600

ATR 42-500