Самолетни билети с British Airways

Редовна Авиокомпания

Самолетни билети с British Airways

Редовна Авиокомпания

Авиокомпания British Airways

Авиокомпания British Airways

Условия при резервация на самолетен билет с British Airways

На борда на своите самолети British Airways предлага три класи на обслужване – икономична, бизнес и първа. На полетите на дълги разстояния е налична и премиум икономична класа. 

В икономична класа седалките са създадени така, че да увеличат максимално пространството на пътниците. Обелгалките за глава са напълно подвижни, а всяко място разполага с индивидуално регулируемо LED осветление. При полетите на дълги разстояния, пътниците имат на разположение удобна възглавница, одеало, четка и паста за зъби, както и чорапи и маска за очи при поискване. 

Премиум икономи класата при полетите на дълги разстояния включва по-широки и удобни седалки, повече място за краката, персонална система за забавление, захранване за лаптопи и други електронни устройства, повече багаж и вкусна храна. 

Бизнес класата на европейските полети включва достъп до бизнес салоните на летищата, специални гишета за регитрация, приоритетен бординг, повече багаж, повече пространство за работа и почивка (76,2 см място за краката), вкусна храна и напитки на борда. Седалките на междуконтиненталните полети се разпъват до напълно хоризонтална позиция (183 см). Облегалката за глава е от мемори пяна за още повече комфорт. На разположение са луксозен комплект с принадлежности и мека завивка. 

В първа класа на международните полети на British Airways седалките се разпъват до 193 сантиметрово легло с луксозен ватиран матрак, свежи бели памучни завивки и възглавница, и мека памучна пижама. Внимателно подбрана селекция от принадлежности за Вашия комфорт е също на разположение.

Изисквания за Багаж на British Airways

Ръчният багаж на British Airways не трябва да надвишава размери 56x45x25 см, а позволеното количество е 1 бр. до 23 кг. плюс допълнителна лична чанта с максимални размери 45x36x20 см. 

Максимално допустимите размери на регистрирания багаж са 90x75x43 см. Имате право на 1 бр. до 23 кг в икономична класа, 2 броя до 23 кг в премиум икономи и 2 броя до 32 кг в бизнес класа. На междуконтиненталните полети бизнес класата позволява превоз на 3 багажа до 32 кг. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация

Информация за авиокомпания British Airways

British Airways е националната авиокомпания на Великобритания и разполага с най-големия флот, най-голям брой международни полети и най-много международни дестинации сред авиокомпаниите на Обединеното Кралство. По брой на пътниците е на второ място след нискотарифния превозвач easyJet. Компанията е създадена на 31-ви март 1974 г. след сливане на двете национални авиокомпании – BOAC и BEA, и двете регионални компании Cambrian Airways и Northeast Airlines. 

British Airways е една от авиокомпаниите, основателки на авиационния алианс Oneworld. Главен изпълнителен директор на авиокомпанията е Кийт Уилямс, а председател на борда на директорите е сър Мартин Броутън, който също така е и президент на футболния клуб Ливърпул. Главните офиси са разположени в Уотърсайд, близо до главното седалище за самолетите на British Airways – лондонското летище Хийтроу. British Airways е една от малкото авиокомпании, които предлагат самолетни билети до всички шест населени континента. В момента това са 169 дестинации в държави по целия свят, като това не включва полетите на филиалните и партньорските авиокомпании.

Флотилия на British Airways

British Airways оперира един от най-големите и модерени флотове в света, който изпълнява полети до всички 6 континента. Към края на 2019 година флотилията наброява 296 самолета от семействата на Airbus, Boeing и Embraer.