Самолетни билети с British Airways

Редовна Авиокомпания

Самолетни Билети British Airways | Евтини полети | Нискотарифни и Редовни Авиокомпании Търсене на Самолетни Билети

Не намирате подходящ за Вас полет или цена на самолетен билет?

Опитайте да промените търсенето си със съседни дати!

Авиокомпания British Airways

Условия при резервация на самолетен билет с British Airways

На борда на своите самолети British Airways предлага три класи на обслужване – икономична, бизнес и първа. На полетите на дълги разстояния е налична и премиум икономична класа. 

В икономична класа седалките са създадени така, че да увеличат максимално пространството на пътниците. Обелгалките за глава са напълно подвижни, а всяко място разполага с индивидуално регулируемо LED осветление. При полетите на дълги разстояния, пътниците имат на разположение удобна възглавница, одеало, четка и паста за зъби, както и чорапи и маска за очи при поискване. 

Премиум икономи класата при полетите на дълги разстояния включва по-широки и удобни седалки, повече място за краката, персонална система за забавление, захранване за лаптопи и други електронни устройства, повече багаж и вкусна храна. 

Бизнес класата на европейските полети включва достъп до бизнес салоните на летищата, специални гишета за регитрация, приоритетен бординг, повече багаж, повече пространство за работа и почивка (76,2 см място за краката), вкусна храна и напитки на борда. Седалките на междуконтиненталните полети се разпъват до напълно хоризонтална позиция (183 см). Облегалката за глава е от мемори пяна за още повече комфорт. На разположение са луксозен комплект с принадлежности и мека завивка. 

В първа класа на международните полети на British Airways седалките се разпъват до 193 сантиметрово легло с луксозен ватиран матрак, свежи бели памучни завивки и възглавница, и мека памучна пижама. Внимателно подбрана селекция от принадлежности за Вашия комфорт е също на разположение.

Advertisement

Изисквания за багаж на British Airways

Безплатен ръчен багаж за всеки пътник

Ръчният багаж на British Airways не трябва да надвишава размери 56x45x25 см, а позволеното количество е 1 бр. до 23 кг. плюс допълнителна лична чанта с максимални размери 45x36x20 см. 

Максимално допустимите размери на регистрирания багаж са 90x75x43 см. Имате право на 1 бр. до 23 кг в икономична класа, 2 броя до 23 кг в премиум икономи и 2 броя до 32 кг в бизнес класа. На междуконтиненталните полети бизнес класата позволява превоз на 3 багажа до 32 кг. Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация

По време на резервация, се уверете, че в тарифата Ви е включен и регистриран багаж. В противен случай, той се заплаща допълнително –  в посока. В икономична класа имате право на 1 регистриран багаж до 23 кг., в бизнес – 2 броя до 32 кг. всеки и в първа класа – 3 броя до 32 кг. всеки. Общият сбор от размерите на един куфар не трябва да надвишава 158 см.

Advertisement

Информация за авиокомпания British Airways

Британска Авиокомпания

British Airways е националната авиокомпания на Великобритания и разполага с най-големия флот, най-голям брой международни полети и най-много международни дестинации сред авиокомпаниите на Обединеното Кралство. По брой на пътниците е на второ място след нискотарифния превозвач easyJet. Компанията е създадена на 31-ви март 1974 г. след сливане на двете национални авиокомпании – BOAC и BEA, и двете регионални компании Cambrian Airways и Northeast Airlines. 

British Airways е една от авиокомпаниите, основателки на авиационния алианс Oneworld. Главен изпълнителен директор на авиокомпанията е Шон Дойл, а председател на борда на директорите е сър Мартин Броутън, който също така е и президент на футболния клуб Ливърпул. Главните офиси са разположени в Уотърсайд, близо до главното седалище за самолетите на British Airways – лондонското летище Хийтроу. British Airways е една от малкото авиокомпании, които предлагат самолетни билети до всички шест населени континента. В момента това са 169 дестинации в държави по целия свят, като това не включва полетите на филиалните и партньорските авиокомпании.

Флотилия на Lufthansa

Комфорт за всеки пътник

British Airways оперира един от най-големите и модерени флотове в света, който изпълнява полети до всички 6 континента. Към средата на 2024 година флотът наброява 294 самолета от семействата на Airbus, Boeing и Embraer. Средната възраст на флота е 14.1 години.

Advertisement