Бари

Самолетни билети до Бари, Хотели, Информация

Резервирай самолетен билет до Бари
Виж и сравни цените в реално време
Избери с коя авиокопмания да пътуваш

Резервирай хотел в Бари
Прозрачни условия без скрити такси
Избери между хотел, къща, апартамент и други

Опознай Бари

Бари е пристанищен град и община в Италия, столица на регион Апулия и административен център. Това е вторият по значение икономически център в Южна Италия след Неапол, въпреки че няма големи промишлени предприятия. В основата на икономиката на града са търговията, транспортът и туризмът. Регионът Апулия е най-големият производител на селскостопански стоки в Италия, основно зехтин и вино. Добре развита е и риболовната индустрия.

Бари е крайбрежен град, разположен на брега на Адриатическо море, което прави климата в града сравнително мек през цялата година. През лятото максималните температури са около 29,2 градуса, а минималните около 19,3 градуса. През зимата, температурите са средно между 4,9 – 12,6 градуса.

Неговото пристанище е сред най-важните на Италия, свързващо я с портовете на Адриатическо, Йонийско море и др. През града минават 2 магистрали, които са удобна и бърза връзка с цялата страна. Централната гара на Бари го свързва с градове като Рим, Милано, Болоня, Торино и Венеция.

 

Летище Ел Прат

Град Бари се обслужва от летище Бари Карол Войтила, което се намира на 8 км северозападно от центъра на града. Директни полети има до София.

Други популярни дестинации