Берлин

Самолетни билети до Берлин, Хотели, Информация

Резервирай самолетен билет до Берлин
Виж и сравни цените в реално време
Избери с коя авиокопмания да пътуваш

Резервирай хотел в Берлин
Прозрачни условия без скрити такси
Избери между хотел, къща, апартамент и други

Опознай Берлин

Берлин е столицата на Германия и една от 16-те провинции. С население от над 3,5 милиона души, Берлин е най-населеният и най-голям по размери град в страната и е вторият по население град в Европейския съюз след Лондон. 

Берлин е световен град с културно, политическо, медиийно и научно значение. Икономиката му се базира предимно на сектора на услугите. Столицата е сред най-популярните туристически дестинаци и в Европейския съюз. В града се помещават множество престижни университети, изследователски центрове, паметници на културата, музеи и спортни съоръжения. Берлин е притегателен център за хора на изкуството от цял свят. 

Добиващите широка популярност фестивали, съвременната архитектура, нощен живот и авангардното изкуство печелят международна репутация на Берлин. Бивайки главен туристически център и дом на хора от над 150 нации, градът-столица е важна точка за хората, които се интересуват от либерален начин на живот, бурно градско ежедневие, свобода на словото и художественото изразяване. Немската столица официално е призната за един от градовете с най-много музеи в света, като към момента общият им брой възлиза на 173. През последните десетилетия Берлин се превръща и в централа на световната музикална сцена, като по-специално внимание в града още от края на 80-те се обръща на зараждащата се вълна на електронната музика. През 90-те в Берлин са били разположени едни от най-култовите дискотеки в Европа. 

Берлин е разположен в ширините с влажен континентален климат. Летата са топли със сравнително високи температури 22–25°C и ниски стойности от 12–14°C. Зимите са студени със средна максимална температура от 4°C и средна минимална от -2 до 0°C. Времето през есента и пролетта е сравнително хладно. 

Транспортната инфраструктура на Берлин е изключително развита, предлагайки разнообразна гама от градска мобилност. Междуселищни железопътни линии свързват Берлин с всички по-големи градове на Германия и с много градове в съседните европейски страни. Регионални железопътни линии осигуряват достъп до околните райони на Бранденбург и до Балтийско море

Летище Шьонефелд

Международно летище Шьонефелд е разположено в област Бранденбург  на 18 километра южно от столицата Берлин. Разполага с една сграда разделена на 4 терминала, като на два от терминалите (A и B) се обслужват предимно пътници на нискотарифни компании. Авиокомпании, опериращи на Берлин Шьонефелд, са Ryanair, easyJet, Aeroflot, Pegasus Airlines и други

Летище Тегел

Международно летище Берлин-Тегел се намира в берлинското предградие Тегел на 8 км от центъра на града. До него можете да достигнете с лек автомобил, автобус или влак. Разстоянието от летището до центъра на Берлин с автобус се изминава за около 15 минути в зависимост от трафика. Директни полети от България до летище Берлин – Тегел се извършват всекидневно от София. Сред авиокомпаниите, които оперират на летището са Lufthansa, Air Berlin, Air France, British Airways, Bulgaria Air и други. Главните терминали са А и D. Терминал C се ползва като база на Air Berlin, а терминал B се използва само за натоварени дни.

Други популярни дестинации