Болоня

Самолетни билети до Болоня, Хотели, Информация

Резервирай самолетен билет до Болоня
Виж и сравни цените в реално време
Избери с коя авиокопмания да пътуваш

Резервирай хотел в Болоня
Прозрачни условия без скрити такси
Избери между хотел, къща, апартамент и други

Опознай Болоня

Боло̀ня  е град в Северна Италия. Столица е на регион Емилия-Романя.Градът е  разположен между реките Рено и Савена. Градът е известен с най-стария в света университет — Болонският университет “Alma Mater Studiorum”, основан през 1088 г., и е един от най-развитите в цяла Италия. Болоня се смята за един от най-богатите италиански градове с високо качество на живот. Това се дължи на силното индустриално развитие, обширния сектор на услугите и важното географско положение. Градът е на кръстопътя на най-важните магистрали и жп линии в страната. 

Болоня има влажен субтропичен климат с малко влияние от морето. Зимата може да бъде доста студена. Летата – горещи и задушни, поради високата влажност в тази област. Често те могат да бъдат продължителни, с дълги периоди на суша през юли и август и е нормално температурите да се повишат над 37 ° C. Обилни валежи от дъжд се наблюдават през пролетта и есента,а силните снеговалежи са доста срещано явление през зимните месеци. През лятото температурите варират средно между 18,5 до 30,4 градуса, а през зимата между -0,5 до 6 градуса. 

Железопътната гара е от най-важните в Италия. Има много удобни връзки към всички по-големи градове в страната. Градът се обслужва от автобусни и тролейбусни линии.

Летище Гулиелмо Маркони

Гулиелмо Маркони е международно летище, обслужващo град Болоня. То е на около 6 км северозападно от центъра на града в региона Емилия-Романя. През 2014г. летището е обслужило над 6,5 млн. пътници. То е 7-то натовареното летище в Италия и 3-то по значимост.

Други популярни дестинации