Дюселдорф

Самолетни билети до Дюселдорф, Хотели, Информация

Резервирай самолетен билет до Дюселдорф
Виж и сравни цените в реално време
Избери с коя авиокопмания да пътуваш

Резервирай хотел в Дюселдорф
Прозрачни условия без скрити такси
Избери между хотел, къща, апартамент и други

Опознай Дюселдорф

Дюселдорф е град в Германия. Той е международен бизнес и финансов център и известен със своите модни и търговски панаири. Населението на града е около 600 хил. жители, а заедно със своите предградия достига до над 1,5 млн. души. През 2012 год. Дюселдорф е класиран на 6-то място в света по качество на живот.

Дюселдорф се превърна в един от най-добрите телекомуникационни центрове в Германия. С две от четирите големи германски доставчици на мобилни услуги – D2 Vodafone и E-Plus , Дюселдорф води германския мобилен пазара. Много чуждестранни търговски центрове са базирани в Дюселдорф. Има 18 доставчици на интернет услуги.

Дюселдорф е добре известен със своята Altbier, която се превежда като старата [стил] бира, бира тъмна на цвят с по-отчетлив и чист вкус. Извън всякакво съмнение Дюселдорф има голям принос за популяризирането на електронната музика, благодарение на няколко човека, родени тук, а именно Kraftwerk. Те са международно известни, като най-значителната банда в историята на следвоенната немска музика и като пионери в електронната музика. 

Едно от най-големите културни събития в Дюселдорф е Karneval, наричан също “петия сезон”, който започва всяка година на 11 ноември в 11:11 часа сутринта, и достига връхната си точка с участието на огромен парад по улиците на Дюселдорф.

Дюселдорф има умерена зима с малко снеговалежи и максимална редна температура около 5,6 градуса и топло лято с максимална средна температура около 24,3 градуса. 

Градът е основен железопътен център на мрежата на Deutsche Bahn. Повече от 1000 влакове спират в Дюселдорф дневно. Централната гара Дюселдорф в Конрад Аденауер Platz се намира на Дюселдорф-Stadtmitte . Няколко Rhein-Ruhr S-Bahn линии свързват Дюселдорф до други градов, като Рейн-Рур .Общественият транспорт на Дюселдорф се състои от трамвайна система, теснолинейка, както и от автобуси. Централната гара е свързана с летището на Дюселдорф с високоскоростна железопътна линия. Северен Рейн-Вестфалия има най-гъстата мрежа от аутобани в Германия и Дюселдорф е пряко свързан с аутобаните: A3 , A44 , A46 , A52 ,A57 , A59 и A524.

Летище Дюселдорф

Международното летище Дюселдорф се намира 8 км. от центъра на града. Разполага с 2 писти за излитащи и кацащи самолети, както и 3 терминала за обслужване на пътници. През 2014 год. през летището са преминали над 22,8 млн. пътници. Летище Дюселдорф разполага и с още един по-малък VIP терминал, обслужващ частни и бизнес полети. До летището може лесно да се стигне, както си личен автомобил или стакси, така и с влак или S-Bahn – градската железница. Летището предлага над 180 дестинации на 4 континента, обслужвани от 70 авиокомпании. Директни полети от Дюселдорф до София се изпълняват целогодишно.

Други популярни дестинации