Айндховен

Самолетни билети до Айндховен, Хотели, Информация

Самолетни билети до Айндховен
Виж и сравни цените в реално време
Избери с коя авиокопмания да пътуваш

Евтини хотели в Айндховен
Прозрачни условия без скрити такси
Избери между хотел, къща, апартамент и други

Опознай Айндховен

Айндховен е град, разположен в провинция Северен Брабант в южната част на Холандия. Градът е с население от 221 402 през 2014 г., което го прави петия по големина град в Холандия. С модерни сгради, небостъргачи и широки булеварди, Айндховен ще ви остави погрешно първо впечатление. Той е един от най-старите градове в Холандия. По време на Втората световна война голяма част от центъра е унищожен от бомбардировки. Затова до много стари бохемски вили ще видите да се издигат нови сгради от метал и стъкло. 

Една от много забележителности на Айндховен са Летящите Кегли. Авторът – американският скулптор Клас Олденбург споделя, че заради често мрачното холандско време цветът на кеглите е яркожълт, напомнящ пробуждата се пролет. Айндховен е родния град на Philips. Изобретяването на електрическата крушка изцяло променя съдбата на града. Днес може да посетите първата фабрика на Philips и да видите как са се произвеждали крушките през 1891 г. 

Нидерландия е разположена във умерения климатичен пояс на Северното полукълбо. Близостта до морето и преобладаващият югозападен вятър придават на климата изявен морски характер, като само най-източните части на страната изпитват влиянието на континенталния климат. Зимата е мека, а лятото е прохладно с много валежи. Често явление са мъглите. Средните температури през януари са между 0 и 5,7°С, през лятото около 12,8 до 23,4°С. Слънчевите дни са малко, времето се променя бързо, с чести тежки мъгли, които понякога се отразяват на работата на транспорта. 

Айндховен е железопътен транспортен възел. От централната гара може да се придвижите към много други градове. Южно от града преминава магистрала А2, която е удобна връзка с националната пътна мрежа на страната. Обществения превоз на Айндховен се състои от почти 25 автобусни линии, които обслужват и съседните градове като Veldhoven, Geldrop и Nuenen. Подобно на всички големи холандски градове, Айндховен има широка мрежа от велосипедни алеи.

Летище Айндховен

Летище Айндховен е разположено на около 8 км западно от центъра на града. То е второто най-натоварено в Холандия (след Schiphol). Има полети с Air France-KLM да London City. Други компании, като Arkefly, Corendon, Jetairfly, Onur и Transavia обслужват полети до цяла Европа. Летище Айндховен е обслужило повече от 3,3 милиона пътници през 2013 г. Ryanair предлага полети до лондонското летище Станстед, Дъблин, Манчестър, Милано, Пиза, Краков, Марсилия, Мадрид, Ибиза, Валенсия, Барселона, Корфу, Рим, Катания, Лисабон, Аликанте, Малага, Стокхолм и много др. Wizz Air предлага полети до Белград, Бърно, Букурещ, Будапеща, Клуж-Напока, Дебрецен, Гданск, Катовице, Познан, Рига, София, Скопие, Вилнюс, Вроцлав, Варшава.

Други Популярни Дестинации

Популярни Авиокомпании