Милано

Самолетни билети до Милано, Хотели, Информация

Резервирай самолетен билет до Милано
Виж и сравни цените в реално време
Избери с коя авиокопмания да пътуваш

Резервирай хотел в Милано
Прозрачни условия без скрити такси
Избери между хотел, къща, апартамент и други

Опознай Милано

Милано е главният град на Северна Италия и вторият по големина в страната, разположен в близост до река в равнините на Ломбардия, най-населеният и развит италиански регион и един от най-развитите в Европа. 

Според класификацията на климата, Милано има влажен субтропичен климат. Изменението на Милано е подобно на голяма част от Северна Италия вътрешните равнини, където преобладават горещо, слънчево лято и умерено студена, мокри и мъгливи зими. През зимата, средните температури могат да паднат под нивата на замръзване (-2 ° C или 28 ° F) и могат да се появят значителни натрупвания на сняг. Лятото може да бъде доста страстно, когато нивата на влажността е висока и пикови температури могат да достигнат до 34 ° C. Обикновено през този сезон се радва на по-ясни небеса и повече от 13 часа дневна светлина. Когато се появят валежи обаче, има по-голяма вероятност от гръмотевични бури и градушки. 

Милано е един от основните транспортни възли на Южна Европа и един от най-важните железопътни възли на Италия. Неговите пет големи гари, сред които Миланската централна гара, са сред най-натоварените. Метрото в Милано е система за бърз транзит, обслужващо града, с 4 линии и обща дължина повече от 90 км. Трамвайната мрежа на града се състои от около 160 км и обслужва 17 линии. Автобусни линии покриват над 1070 км. Милано има и таксиметрови услуги, извършвани от частни фирми и лицензирани от Общинския съвет на Милано.