Самолетни билети с LOT

Редовна Авиокомпания

Самолетни билети с LOT

Редовна Авиокомпания

Авиокомпания LOT

Авиокомпания LOT

Условия при резервация на самолетен билет с LOT

В зависимост от дължината на маршрута LOT има две системи при класите на обслужване. Те се различават по отношение на достъпа до услуги, предлагани по време на резервацията, както и по време на полета. 

LOT Economy Simple е оферта за хората, които пътуват по кратки маршрути и обмислят цената. Тази оферта включва напитки и възможността за избор при регистрация, храненията, а регистрирания багаж и мястото се заплащат допълнително. 

LOT Economy Class е подобна оферта, но в допълнение има и регистриран багаж, който е включен в цената. Има възможност и за ползване на отстъпка за дете. 
LOT Economy Class (при по-дълги разстояния) позволява на пътниците да пътуват икономично. Цената на билета включва одеяло и възглавница, както и система за забавления на борда, храна, напитки, специален кол център, регистриран багажа, онлайн регистрация и на летището. 

LOT Economy Plus е за взискателни клиенти. За тях има специален кол център телефон, приоритетна регистрация, качване и багаж, а в допълнение вестници, седалки в предната част на самолета и платен достъп до бизнес салона. 

LOT Business Class е най-удобния начин за пътуване на къси маршрути. Цената на билета включва всички услуги, достъпни в по-евтините класи плюс специална регистрация, както и отделна опашка при проверка на сигурността, които позволяват на пътниците бързо и лесно да преминат през всички процедури на летища. Всички услуги са включени в цената на билета, дори достъп до бизнес салона.

LOT Premium Class позволява приоритетна регистрация, качване на борда, достъп до вестници и възможност за избор на място. Достъп до бизнес салона се таксува допълнително. 

Ястия се сервират на пътниците в Business и Economy Plus при маршрути до 6 часа. Останалите пътници могат да се възползват от малки закуски, а също и LOT Gourment. В офертата се предлага сандвич, напитки и закуски. 

На по-дълги разстояния менюто е включено в цената на билета за Business и Premium класите, а пътниците от Economy класата могат да закупят My Menu Premium офертата в процеса на резервация на билета, но не по-късно от 12 часа преди полета. На борда пътниците могат да поръчат и специална храна – без глутен, вегетарианска, с ниско съдържание на лактоза или за диабетици.

Изисквания за Багаж на LOT

На борда на LOT можете да превозвате 1 брой ръчен багаж с тегло до 8 кг в икономична класа, 2 броя до 9 кг в бизнес класа и 2 броя с общо тегло 12 кг за Premium Club. Размерите на ръчния багаж не трябва да надвишават 55x40x23 см. 

Регистрираният багаж е включен в цената на билета, както следва: 1 брой до 23 кг за икономична класа, 2 броя до 23 кг за Premium Club, а за бизнес класа – 2 броя до 32 кг за полети в рамките на Европа и 3 броя до 32 кг за междуконтинентални полети. Тарифата Economy Simple не включва регистриран багаж в цената. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Информация за авиокомпания LOT

Полската национална авиокомпания е един от най-старите превозвачи в света и основен полски оператор, активен в областта на въздухоплаването от 1929 г. Първият международен полет е по маршрут Варшава–Букурещ на 1 април 1930 г. LOT продава самолетни билети за 60 дестинации в Европа, Средния Изток, Северна Америка и Азия, а също и вътрешни полети между Варшава и регионални полски летища. Полският превозвач е член на един от трите най-големи съюза на авиокомпании в света – Star Alliance.

Флотилия на LOT

LOT оперира 78 самолета към края на 2019 год. Сред тях са забележителните Boeing 787-8 и Boeing 787-9, с които се изпълняват далечни полети до САЩ и Азия. Направена е поръчка за още 7 нови самолета Boeing 737 MAX 8. Средната възраст на флотилията към края на 2019 год. е  само 8,7 години, което я нарежда сред компаниите с най-млад авио парк. 

Boeing 787-9

Boeing 787-8

Boeing 737 Max 8

Boeing 737-800

Boeing 737-700

Boeing 737-400

Embraer 195

Embraer 190

Embraer 175

Embraer 170

Bombardier Q400