Самолетни билети със SWISS

Редовна Авиокомпания

Самолетни билети със SWISS

Редовна Авиокомпания

Авиокомпания Swiss

Авиокомпания Swiss

Условия при резервация на самолетен билет със Swiss

Самолетите на компанията предлагат 3 класи на обслужване – икономична, бизнес и първа. 

Независимо от продължителността на полета Ви, в икономична класа на Swiss винаги се чувствате комфортно. Пространството между седалките е напълно достатъчно, а регулируемите облегалки за глава осигуряват удобство на нощните полети. Персонален монитор предлага индивидуален избор на филми, сериали и игри за развлечение. 

Пътниците в бизнес класа се възползват от отделни чек-ин гишета на летищата, достъп до бизнес салоните, приоритетно качване на борда, много повече пространство (в самолетите с три седалки на ред, средната в бизнес класа винаги е свободна), седалки, разпъващи се до легло с дължина 2 метра, повече багаж, селекция от ежедневници на няколко езика. На междуконтиненталните полети на разположение е комплект с различни продукти и принадлежности. 

Осем първокласни кресла, които за секунди се трансформират в удобни легла, са на разположение на полетите на дълги разстояния. Можете да се насладите на предостатъчно лично пространство и персонално обслужване. Времето преди полета пътниците в първа класа могат да прекарат в ексклузивните салони на Star Alliance. На летището в Цюрих се предлага изящно меню, както и персонални стаи и конферентни зали.

В икономична класа можете да избирате между две топли ястия – месно или вегетарианско. Всички напитки са безплатни, включително алкохоните и вината. Предварително можете да поръчате и детска храна. От лека храна до няколко степенно меню, придружено с изискано вино е на разположение в бизнес класа. В първа класа Вие избирате кога да Ви бъде поднесено гурме меню, състоящо се от няколко предястия, основни ястия и десерти, както и подбрани вина, шампанско и прясно сварено кафе.

На борда на Swiss голям избор от забавления за неусетен полет. Можете да избирате от над 140 филма, сериали, тв програми, музикални канали, детски филми, анимации и музика и игри.

Изисквания за Багаж на Swiss

Ръчен багаж: Ръчният багаж е включен в цената на билета на Swiss. Максималните размери на багажа не трябва да надвишават 55x40x23 см. В икономична класа имате право на 1 брой багаж с тегло до 8 кг, а в бизнес – на два броя със същото тегло. 

Регистриран багаж: От 23 юли 2015 г. за всички полети в рамките на Европа, Swiss въведе нова тарифа Light в икономична класа, която НЕ включва регистриран багаж в цената. Моля по време на резервация, се уверете, че в тарифата Ви е включен и регистриран багаж. В противен случай, той се заплаща допълнително – 15 евро в посока. Новата тарифа важи за пътуване след 1 октомври 2015 г. Сумата от размерите на един куфар не трябва да надвишава 158 см. В икономична класа имате право да превозвате 1 куфар до 23 кг, в бизнес – 2 куфара до 32 кг. и в първа класа – 3 куфара до 32 кг. 

Забележка:
Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Информация за авиокомпания Swiss

Swiss International Air Lines е представителната авиокомпания на Швейцария, наследник на предишната национална авиокомпания Swissair и регионалната Crossair. Swiss е част от групата на Lufthansa и е член авиационния съюз Star Alliance. Главното седалище на превозвача се намира в швейцарския град Базел. Swiss продава самолетни билети до 80 дестинации на 5 континента – Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка.

Флотилия на Swiss

Swiss разполага с флотилия от 90 самолета към края на 2019 година. Най-големият самолет във флота на Swiss е Boeing 777-300ER, който поставя нови стандарти в пътуването и комфорта. Той се използва само за полети на дълги разстояния. От всичките 8 типа самолети в своята флотилия 6 са от семейството на Airbus. Най-големите сред тях Airbus A340 и A330 се използват за дълги и кратки полети, а останалите 5 са за къси разстояния. Средната възраст на флота е 10 години. Направена е поръчка на самолети Airbus A320neo и A321neo, които ще бъдат доставени между 2019 и 2022 г.

Boeing 777-300ER

Airbus A340-300

Airbus A330-300

Airbus A321-100/200

Airbus A320-200

Airbus A319-100

Airbus A220-300

Airbus A220-100