Самолетни билети с Turkish Airlines

Редовна Авиокомпания

Самолетни Билети Turkish Airlines | Евтини полети | Нискотарифни и Редовни Авиокомпании Търсене на Самолетни Билети

Не намирате подходящ за Вас полет или цена на самолетен билет?

Опитайте да промените търсенето си със съседни дати!

Авиокомпания Turkish Airlines

Условия при резервация на самолетен билет с Turkish Airlines

Икономична класа – разстоянието между седалките е 78 см. Облегалката се спуска до 15 см. Всяка седалка е снабдена със зарядно за лаптоп и други електронни устройства, както и порт за USB и Етернет жак. В икономична класа се предлага топла или студена закуска или ястие, в зависимост от часа на излитане и продължителността на полета. Храната е внимателно подбрана от турската и международна кухня. На някои полети на дълги разстояния в допълнение се предлагат сандвичи и сладкиши. Препочитания към храната могат да бъдат заявени на всички международни полети. 

Класа комфорт – широчината на седалките в тази класа е 49 см, а разстоянието между всяка – 116 см. Облегалката се спуска до 22 см. Всяка седалка разполага с регулируема платформа за краката и 10,6 инчов монитор с връзка към централна конзола за персонален трансфер на данни (iPod, iPad и др). За пътниците в класа Комфорт се предлага специално подобрено меню, което включва свежи съставки (салата и зелени зеленчуци), топли ястия, сервирани в порцеланов сервиз, десерти, както и плодове и селекция от сирена. Пътниците са посрещани с напитка за добре дошли на борда, а преди кацане им се сервира второ топло или студено ястие. 

Бизнес класа – напълно разпънати, седалките в тази класа предоставят 188 см пространство за сън. Снабдени са с функция за масаж, светлина за четене, персонален медиаскрийн и редица други екстри, които превръщат пътуването в удоволствие. Менюто в бизнес класа варира според полета. На дълги разстояния се сервират поне две ястия, а на някои полети и лека закуска. Храната се сервира в порцеланов сервиз. Изкусителното приключение едва започва с богата селекция от трационни ордьоври и супи и винаги завършва със силно турско кафе и сладкиши. 

На някои полети пътниците могат да се възползват от VOD (video on demand) система, включваща разнообразие от филми, музика, книги, новини, игри и забавление за деца.

Advertisement

Изисквания за багаж на Turkish Airlines

Ръчен багаж и куфар за всеки пътник

Ограниченията за ръчен багаж на Turkish Airlines е 55x40x23 см. В икономична класа можете да превозвате 1 брой до 8 кг, а в бизнес класа – два броя със същото тегло. В допълнение можете да носите дамска чанта, камера, фотоапарат, таблет, лаптоп или чадър. 

Максималната сума от размерите на регистрирания багаж не трябва да надвишава 158 см. На вътрешните полети имате право на 1 брой багаж до 20 кг в икономична класа и 1 брой до 30 кг в бизнес класа. За международните ограниченията са съответно 2 броя до 23 кг и 2 броя до 32 кг. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Advertisement

Информация за авиокомпания Turkish Airlines

Турска Авиокомпания

Turkish Airlines е националната авиокомпания на Турция със седалище на истанбулското летище Istanbul Airport. Авиокомпанията е създадена на 20 май 1933 год., а от 1 април 2008 г. е пълноправен член на авиационния алианс Star Alliance. Turkish Airlines е двукратен победител в класацията на Skytrax за най-добра авиокомпания на Европа – през 2011 и 2012 г. Авиокомпанията има най-голямата в света мрежа от полети, извършвани от едно и също летище (Istanbul Airport), а за нейни второстепенни бази служат летище Есенбога в Анкара и другият аеропорт на Истанбул – Сабиха Гьокчен. Turkish Airlines предлагат самолетни билети до дестинации на всички 6 населени континенти.

Флотилия на Turkish Airlines

Комфорт / Класа / Удобство

Турските авиолинии оперират един от най-големите и млади флотилии в света. Разполагат с 353 пътнически самолета и 25 Карго самолета. Средната възраст на флотилията към средата на 2024 година е 8,9 години. Turkish Airlines поддържа една от най-големите флотилии на модела Airbus A321. От този модел компанията притежава 109 броя.

Boeing 777-300

Airbus A330-300

Boeing 787-9 Dreamliner

Airbus A330-200

Airbus A321-200

Boeing 737-800

Airbus A321neo

Boeing 737-900ER

Boeing 737 MAX 9

Airbus A320-200

Boeing 737 MAX 8

Airbus A319-100

Boeing 737-700

Advertisement