Самолетни билети с Air Serbia

Редовна Авиокомпания

Самолетни Билети Air Serbia | Евтини полети | Нискотарифни и Редовни Авиокомпании Търсене на Самолетни Билети

Не намирате подходящ за Вас полет или цена на самолетен билет?

Опитайте да промените търсенето си със съседни дати!

Авиокомпания Air Serbia

Авиокомпания Air Serbia

Условия при резервация на самолетен билет с Air Serbia

Air Serbia предлага две класи на обслужване – икономична и бизнес. На своите самолети А319 в икономична класа, авиокомпанията предлага 120 комфортни кожени седалки в конфигурация 3х3, с широчина 45 см и разстояние помежду им – 80-82 см. В икономична на късите полети (до 1 час) се сервира кафе и лека закуска, на полетите между 1 и 3 часа – избор от студени закуски или основно ястие и безплатна консумация от бара. В допълнение, на по-дългите полети се предлага основно ястие, закуски и топли напитки. Предлагат се и специални менюта, които трябва да бъдат поръчани минимум 24 часа преди полета. 

Кожените седалки в бизнес класата са широки 52 см, а разстоянието помежду им е 1 м. Всяко място е оборудвано с порт за зареждане на лаптоп и лампа за четене. На по-дългите полети всеки пътник разполага с шумоизолиращи слушалки. Бизнес пътниците се чекират на специални гишета и имат право на повече багаж. Бизнес класата на късите полети включва аперитив с печени ядки, както и избор от канапе. На средните полети имате избор от A la Carte меню в компанията на широка гама напитки. Същото меню на дългите полети е 3-степенно.

Изисквания за Багаж на Air Serbia

На борда на Air Serbia можете да превозвате 1 брой ръчен багаж до 8 кг в икономична класа и 2 броя до 12 кг в бизнес класа. Размерите не трябва да надвишават 55х40х20 см. 

Регистрираният багаж е включен в цената на билета както следва: 1 брой до 23 кг за икономична и 2 броя до 32 кг за бизнес класа. Сборът от размерите не трябва да надвишава 158 см.

Информация за авиокомпания Air Serbia

Air Serbia е националният превозвач и най-голяма авиокомпания на Сърбия. Позната е и под предишното си име Jat Airways, а от октомври 2013 г. започва да оперира като Air Serbia. Главен хъб на авиокомпанията е белградското летище Никола Тесла. На 1 август 2013 г. Jat Airways и Etihad Airways сключват договор за стратегическо партньорство. По силата му, Etihad придобива 49% от собствеността на Jat Airways и право на управление за срок от 5 години. Правителството на Сърбия запазва 51% и 5 от общо 9 членния борд на директорите. Авиокомпанията се реорганизира, преименува и на 26 октомври осъществява първия си полет от Белград до Абу Даби. 

По-късно, през декември, Air Serbia стартира полети до Баня Лука, Прага, Любляна и Букурещ; Будапеща, София и Варна през април 2014 г.; Варшава и Бейрут през юни 2014 г. Плановете за полети до Кайро и Киев са отложени във времето. През 2016 г. авиокомпанията пусна директен полет Белград–Ню Йорк. В момента авиокомпанията достига до 41 дестинации.

Флотилия на Air Serbia

Air Serbia разполага с флот от 21 самолета към края на 2019 година. Част от тях е Airbus А330, с който компанията извършва редовни директни полети от Белград до Ню Йорк. През 2017 година копманията обновява салоните със седалки Recaro BL3520, които се отличават с лек дизайн и предлагат изключителни нива на комфорт на пътниците. AVIOLET e чартърната марка на Air Serbia. Полетите се изпълняват от 3 самолета Boeing 737-300, всеки с капацитете от 140 места. 

Advertisement