Самолетни билети с Air Serbia

Редовна Авиокомпания

Самолетни билети с Air Serbia

Редовна Авиокомпания

Авиокомпания Air Serbia

Авиокомпания Air Serbia

Условия при резервация на самолетен билет с Air Serbia

Air Serbia предлага две класи на обслужване – икономична и бизнес. На своите самолети А319 в икономична класа, авиокомпанията предлага 120 комфортни кожени седалки в конфигурация 3х3, с широчина 45 см и разстояние помежду им – 80-82 см. В икономична на късите полети (до 1 час) се сервира кафе и лека закуска, на полетите между 1 и 3 часа – избор от студени закуски или основно ястие и безплатна консумация от бара. В допълнение, на по-дългите полети се предлага основно ястие, закуски и топли напитки. Предлагат се и специални менюта, които трябва да бъдат поръчани минимум 24 часа преди полета. 

Кожените седалки в бизнес класата са широки 52 см, а разстоянието помежду им е 1 м. Всяко място е оборудвано с порт за зареждане на лаптоп и лампа за четене. На по-дългите полети всеки пътник разполага с шумоизолиращи слушалки. Бизнес пътниците се чекират на специални гишета и имат право на повече багаж. Бизнес класата на късите полети включва аперитив с печени ядки, както и избор от канапе. На средните полети имате избор от A la Carte меню в компанията на широка гама напитки. Същото меню на дългите полети е 3-степенно.

Изисквания за Багаж на Air Serbia

На борда на Air Serbia можете да превозвате 1 брой ръчен багаж до 8 кг в икономична класа и 2 броя до 12 кг в бизнес класа. Размерите не трябва да надвишават 55х40х20 см. 

Регистрираният багаж е включен в цената на билета както следва: 1 брой до 23 кг за икономична и 2 броя до 32 кг за бизнес класа. Сборът от размерите не трябва да надвишава 158 см.

Информация за авиокомпания Air Serbia

Air Serbia е националният превозвач и най-голяма авиокомпания на Сърбия. Позната е и под предишното си име Jat Airways, а от октомври 2013 г. започва да оперира като Air Serbia. Главен хъб на авиокомпанията е белградското летище Никола Тесла. На 1 август 2013 г. Jat Airways и Etihad Airways сключват договор за стратегическо партньорство. По силата му, Etihad придобива 49% от собствеността на Jat Airways и право на управление за срок от 5 години. Правителството на Сърбия запазва 51% и 5 от общо 9 членния борд на директорите. Авиокомпанията се реорганизира, преименува и на 26 октомври осъществява първия си полет от Белград до Абу Даби. 

По-късно, през декември, Air Serbia стартира полети до Баня Лука, Прага, Любляна и Букурещ; Будапеща, София и Варна през април 2014 г.; Варшава и Бейрут през юни 2014 г. Плановете за полети до Кайро и Киев са отложени във времето. През 2016 г. авиокомпанията пусна директен полет Белград–Ню Йорк. В момента авиокомпанията достига до 41 дестинации.

Флотилия на Air Serbia

Air Serbia разполага с флот от 21 самолета към края на 2019 година. Част от тях е Airbus А330, с който компанията извършва редовни директни полети от Белград до Ню Йорк. През 2017 година копманията обновява салоните със седалки Recaro BL3520, които се отличават с лек дизайн и предлагат изключителни нива на комфорт на пътниците. AVIOLET e чартърната марка на Air Serbia. Полетите се изпълняват от 3 самолета Boeing 737-300, всеки с капацитете от 140 места.