Франкфурт

Самолетни билети до Франкфурт, Хотели, Информация

Резервирай самолетен билет до Франкфурт
Виж и сравни цените в реално време
Избери с коя авиокопмания да пътуваш

Резервирай хотел във Франкфурт
Прозрачни условия без скрити такси
Избери между хотел, къща, апартамент и други

Опознай Франкфурт

Франкфурт на Майн е най-големият град в провинция Хесен, Германия, с население 753 056 души (2018 г.) – петият по големина град в Германия след Берлин, Хамбург, Мюнхен и Кьолн. А населението заедно с предградията е над 2,3 млн жители.

Във Франкфурт се намират много от най-високите сгради в континентална Европа. Поради струпването на небостъргачи в центъра си градът понякога бива наричан “Майнхатън” по аналогия с Манхатън, кварталът на Ню Йорк, известен с многобройните си небостъргачи. 

Средно температурите са между 4,2 – 25,5 градуса. Средно ниските температури са между -3,5 – 14,45 градуса. Градът може да бъде достъпен от целия свят чрез летище Франкфурт ( Франкфурт на Майн), който се намира на 12 км. югозападно от центъра на града. Летището разполага с четири писти и обслужва 265 нон-стоп дестинации. 

До летището може да се стигне с кола или автобус и има две жп гари, по един за регионално и един за трафика на далечни разстояния. На S-Bahn линии S8 и S9 (посока Офенбах Ost или Ханау Hbf), заминаващи на регионално станция вземат 10-15 минути от летището до централната гара на Франкфурт и по-нататък до центъра на града, ЗК и лед влакове, заминаващи на дълги разстояния станция отнеме 10 минути до централната гара на Франкфурт.8